blog_9@2x

Kaj je provizija za POS in kaj pomeni za vaše poslovanje?

Kaj je provizija za POS? Znesek provizije in vključene storitve so odvisni od ponudnika POS. Preberite več tukaj!

Sistemi POS so pomemben del maloprodaje in drugih poslovnih panog. Brezstične naprave, tablični računalniki ali blagajne, ki kupcem omogočajo plačilo s karticami, mobilnimi telefoni, brezstičnimi napravami ali celo kriptovalutami, so del sodobnega potrošništva. Če že uporabljate sistem POS, najbrž veste, da so vprašanja, kot so »kaj je provizija za POS« in »kaj pokriva provizija za POS«, zelo pomembna, preden se odločite za določen sistem POS. Če pa z maloprodajo šele začenjate, je ključno, da raziščete to področje, saj se provizije za storitve POS lahko zelo razlikujejo. Kaj je torej provizija za POS in kako izbrati pravega ponudnika storitev POS za optimalno poslovanje? Pa poglejmo. 

Kaj je provizija za POS? 

Še pred nedavnim je strojna oprema POS predstavljala zelo drag del poslovanja; številne plačilne naprave, kot so blagajne, blagajniški predali, bralniki za kartice in podobno, so lahko pomenili precejšen izdatek. Plačilne metode se vedno hitreje razvijajo, kreditne kartice in digitalna plačila pa so danes praktično nujnost. Dobra novica je, da so se zaradi številnih načinov plačila, ki naj bi jih trgovec ponujal na prodajnem mestu, sistemi POS poenostavili ter postali priročnejši in tudi cenejši. Na voljo so celo brezplačni ali skoraj brezplačni sistemi. Torej, kaj je provizija za POS? Provizija za POS je lahko vključena v najemnino, ki jo plačujete za strojno opremo POS. Včasih so storitve POS precej drage, saj se tudi najmanjše spremembe ali podporne storitve lahko dodatno zaračunajo. Ne glede na obseg mora biti poslovanje racionalno, zato ni smiselno trošiti denarja za nekaj, kar vam bo dolgoročno prineslo še več stroškov. Preden se torej odločite za določen sistem POS, se vprašajte, kolikšna je provizija v primerjavi z ostalimi stroški, ter raziščite, kolikšno provizijo zaračunavajo posamezni ponudniki storitev POS. Pri iskanju odgovorov ne pozabite preveriti drobnega tiska. 

Kako se provizija za POS lahko razlikuje med ponudniki? 

Odgovor na to vprašanje je odvisen od ponudnika storitev POS in različnih načinov plačila, ki jih želite ponuditi svojim strankam. Če želite omogočiti plačila s kartico, morate plačati provizijo za vsako transakcijo, zlasti če uporabljate tretjega obdelovalca plačil. Včasih se pojavi obratna bremenitev in provizijo je treba plačati tudi v tem primeru. Provizija je navedena v pogodbi, ki jo sklenete s ponudnikom storitev POS. Če nimate dovolj sredstev na računu, bo transakcija zavrnjena; za to vam vaša banka lahko zaračuna posebno provizijo. Če uporabljate več terminalov POS ali več računov za osebje, to lahko pomeni dodatno provizijo. Če poslujete v različnih državah, se vam lahko zaračuna provizija za POS v tujini ali posebna pristojbina za transakcije, izvedene v tuji valuti. Torej, kaj je provizija za POS? Kot lahko vidite, odgovor ni vedno enak. Odvisen je od vašega poslovanja, ki je lahko povezano z najrazličnejšimi stroški. 

Koliko v povprečju znaša provizija za POS? 

Koliko znaša provizija za POS za povprečno malo podjetje? Enoznačnega odgovora žal ni. Nekateri ponudniki zahtevajo, da strojno opremo od njih kupite in imate potem nižje provizije za poslovanje, drugi pa zaračunajo več za napredne storitve, programe, poslovanje in vzdrževanje. Pomemben dejavnik je tudi, ali uporabljate rešitev na mestu samem ali rešitev v oblaku; druga možnost običajno stane manj. Poudariti pa je treba, da nekateri najugodnejši ponudniki POS omogočajo mesečno najemanje POS-sistema. O tem se lahko prepričate tukaj! . .

Kakšna provizija za POS je optimalna za vaše poslovanje? 

V maloprodaji ali podobnih poslovnih panogah vam sistemi POS lahko pomagajo izboljšati in razširiti poslovanje. Z izbiro pravega ponudnika si lahko omogočite odlično raven storitev in podpore, kar spodbuja prodajo. Na voljo so številni sistemi POS, npr. za restavracije, trgovine, dostavne službe ... Terminal Elly POS vašim strankam omogoča plačila s karticami in kriptovalutami ter digitalna plačila, vam pa poslovanje brez skritih provizij; vedno veste, za kaj in koliko boste plačali. Vsekakor pa se je treba potruditi in raziskati ponudnike storitev POS ter ugotoviti, kaj vse je vključeno v ceno. Konec koncev, kaj je provizija za POS v primerjavi s koristmi, ki jih lahko nudi kakovosten sistem POS?

Koliko je provizija za terminal Elly POS? 

Elly POS je nov sistem POS za sprejemanje najrazličnejših načinov plačila, kot so kartice (Visa, Mastercard, Maestro, Diners), kriptovalute (GoCrypto) in digitalna plačila (mBills, VALÚ) na eni sami napravi. Omogoča tudi sprejemanje drugih digitalnih plačilnih rešitev, kot sta Google Pay in Apple Pay, seznam podprtih načinov plačila pa je vedno daljši. Vsa plačila si lahko ogledate na enem mestu, jih filtrirate in izvažate podatke za računovodstvo. Elly POS je uporabniku prijazen terminal, usposabljanje pa ni potrebno, zato lahko krog strank enostavno razširite tudi s sprejemanjem kriptoplačil. Pri tem znanja o kriptovalutah ne potrebujete; preprosto sledite navodilom na zaslonu, nakupne vsote pa prejmete zamenjane v evre ali v izbrano podprto kriptovaluto – kar vam bolj ustreza. Pri Elly POS-u ni dodatnih stroškov za zagon ali vzdrževanje, provizija pa je med najnižjimi na tržišču. O tem se lahko prepričate tukaj!. .