blog_8@2x (2)

Najdostopnejša cena POS-terminala leta 2021

Je morda čas, da nadgradite POS-sistem? Preberite več o najugodnejši ceni POS-terminala letos!

Še nedolgo nazaj je večina podjetij uporabljala velike računalnike in blagajniške sisteme za sprejemanje ter sledenje plačil. V zadnjih nekaj letih pa se je trend usmeril v majhne in priročnejše POS-naprave, ki omogočajo večjo prilagodljivost pri poslovanju in plačilih. Ali morda razmišljate o zamenjavi POS-sistema z novim? Vsekakor gre za pomemben del vašega poslovanja, zato je dobro upoštevati najnovejše tehnološke trende. Dobro izbran POS-sistem vam lahko pomaga organizirati delo, izboljšati nakupovalno izkušnjo za vaše stranke ter povečati obseg prodaje. Na voljo je široka ponudba terminalov. Pa si oglejmo, kaj dobite za ceno tistega POS-terminala, ki vam ponuja vse, kar potrebujete za svoje podjetje. 

Izbira najboljše cene POS-terminala za vaše poslovanje

Danes so POS-sistemi računalniški programi in ne več klasične blagajne. Terminal je le del večje slike, a hkrati zelo pomemben, zato je lahko precej drag. Cena POS-terminala je običajno že vključena v ceno POS-sistema, zato mnogi ponudniki POS-storitev ponujajo brezplačno strojno opremo POS. Cena POS-terminala je zelo odvisna od vaše panoge, vrste terminala, števila terminalov in njihove mobilnosti. Tako bo na primer njegova cena za restavracije in trgovanje na drobno višja, saj boste morda potrebovali tudi tiskalnik računov, predal za gotovino ali skener za črtne kode. Po drugi strani pa bo v primeru dostavnih storitev, pri katerih je POS-terminal mogoče povezati s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, cena precej nižja. Trenutno eden najboljših na trgu je Elly POS; gre za lahek in izredno mobilen POS-sistem, ki vam bo pomagal razširiti poslovanje, ne pa povečati števila orodij. Gre za napravo »vse v enem« z vgrajenim tiskalnikom računov in optičnim bralnikom črtne kode; namestitev, vzdrževanje in podpora pa so brezplačni. Več o Elly POS si preberite .

Kakšne so prednosti nakupa POS-terminala?

Tu je le nekaj prednosti za vaš posel, če se odločite za nakup strojne opreme za POS:

  • Niste vezani na pogodbo

Z nakupom POS-terminala postanete njegov lastnik in lahko z njim počnete, kar želite, saj niste vezani na nikakršno pogodbo. Če torej želite nadgraditi ali spremeniti POS-sistem, lahko to storite brez kakršnih koli odpovedi ali pristojbin. Veliko najemnih POS-storitev namreč vključuje dolgoročne najemne pogodbe, in če jih predčasno prekličete, vam to lahko zaračunajo. Treba pa je poudariti, da veliko ponudnikov POS-sistemov ponuja tudi zelo ugodne mesečne naročnine, ki jih lahko prekličete kadar koli. 

  • Odprtost za inovacije in posodobitve

Z uporabo enega od POS-sistemov boste natančno spoznali njegovo delovanje in lažje usposobili zaposlene v primeru novosti in posodobitev. Z lastno strojno opremo lahko svojo POS-infrastrukturo zgradite in nadgrajujete natanko tako, kot si želite. 

Kakšne so slabe strani nakupa POS-terminala?

Če se odločite za nakup strojne opreme POS, naj omenimo le nekaj negativnih vidikov, in sicer: 

  • Stroški popravil oz. posodobitev

Če se terminal pokvari, če se pojavijo težave pri njegovem delovanju ali ga je treba posodobiti, ste za to odgovorni vi; v takem primeru bo veliko vlogo igrala izbira ponudnika POS-sistema. Izberite takega, ki zagotavlja enostaven in brezplačen dostop do podpore, vzdrževanja ali namestitve. Elly POS ponuja vse našteto, lahko pa ga kupite ali najamete. 

  • Funkcionalnosti sčasoma lahko zastarajo 

POS-terminali so povezani s programsko opremo POS, kar skozi čas pomeni precej posodobitev in sprememb. Če razmišljate o nakupu POS-terminala, izberite takega, pri katerem obstaja možnost brezplačne nadgradnje različnih komponent programske opreme. Programska oprema Elly POS temelji na oblaku, zato se najnovejše posodobitve naložijo takoj, ko ponovno zaženete napravo. Tudi dodatno usposabljanje ni potrebno, saj preprosto sledite navodilom na zaslonu za kateri koli način plačila.

Postavite funkcionalnost POS-terminala pred ceno


Cena POS-terminala ni nekaj, kar bi moralo vplivati na vašo odločitev glede ponudnika. Včasih je bolje plačati nekoliko več za boljše storitve, si olajšati delo, povečati prodajo in pomagati poslu, da uspeva na dolgi rok. Elly POS je terminal, ki spremeni potek igre z zelo ugodnimi cenami najema in nakupa! Omogoča vam sprejemanje najrazličnejših načinov plačila – kartice (Visa, Mastercard, Maestro, Diners), kriptovalute (prek rešitve GoCrypto) in digitalna plačila (mBills, Leanpay).


Bi radi izvedeli več o prednostih terminala Elly POS za vaše podjetje? Kontaktirajte nas za ponudbo, prilagojeno potrebam vašega podjetja.