EllyPOS-medium-cover

De ce este util un terminal de plata?

Care sunt avantajele unui terminal de plata de ultimă generație și ce profituri poate genera pentru antreprenori.

Un terminal de plata este un instrument financiar cu mare aplicabilitate în lumea afacerilor. Acesta reușește să concretizeze tranzacțiile financiare prin care un client achiziționează un produs și achită suma cuvenită comerciantului. Ideea de a concepe un aparat care să înregistreze sume de bani nu este nouă. Încă din anii 1950 apare ideea utilizării unui card de credit care să elimine povara numerarului și să încaseze banii în mod diferit. Doar că un astfel de card era greu de aprobat, fiind nevoie de verificări multiple la bancă. În 1974, americanul William Brobeck a dezvoltat primul dispozitiv financiar cu microprocesor propriu, care poate citi carduri și aproba o tranzacție financiară într-un timp mult mai scurt. După 1990, investițiile în tehnologizare aduc mai multe beneficii, mai multă ușurință în utilizare și mai multă memorie pentru dispozitivele de plată. Astfel, reușesc să aprobe operațiuni în doar câteva clipe și să eficientizeze procesul de plată la comerciant.

În prezent, un terminal de plata nu este utilizat doar pentru cardul de credit, ci și pentru plata cu numerar, pentru plăți cu aplicații sau plată în monede virtuale. Dispozitivul a evoluat ca tehnologie și mărime, devenind mai mic, mobil și ușor de adaptat la nevoile comercianților. Un terminal de plata fix este stabilit într-un loc precis, în timp ce terminalul mobil poate fi utilizat în afaceri ambulante, servicii specializate sau afaceri ce necesită mai multe tranzacții simultan, precum cafenelele și restaurantele. 

Ce conține un terminal de plata 

Terminalul de plată este compus din două părți esențiale: aparatul fizic, ce include butoane, ecran și baterie și softul, care se conectează la sistem și transmite toate operațiunile efectuate. Softul este cel care permite înregistrarea și aprobarea tranzacțiilor în timp real, securizarea și verificarea datelor și accesul la întregul lanț. În sistem se va organiza ulterior o bază de date ce include toate cifrele, toate tranzacțiile, resursele și multe alte informații utile.  

The biggest upside of the merchant reporting system is that it can show you trend patterns in your business process. For example, you can actually see which are the busiest hour, the most popular products in your store, and other important data, which can lead to making important business decisions.

With the trend data, you receive you can increase the supply of popular products and add additional employees at certain times and increase your staff presence due to increased client traffic. 

Avantajele terminalului de plată pentru orice tip de afacere 

Pentru antreprenori, un terminal de plata de ultima generație ar fi, în mod evident, un avantaj care ar face departajarea din punct de vedere al câștigului: poate fi instalat oriunde, poate fi folosit de oricine, poate încasa orice tip de plată, de la numerar și card de credit la plăți în monede virtuale, poți avea oricâte dispozitive de plată îți dorești cu o singură aplicație și poți genera venituri suplimentare prin strategii de marketing. Nu ezita în această privință, POS-ul este instrumentul de afacere al viitorului.  

 

Utilizări moderne ale unui terminal de plata 

 

În vremurile moderne, terminalul de plată este mai mult decât un dispozitiv portabil pentru efectuarea plăților. Un POS poate aduce venituri suplimentare afacerilor și poate oferi un real suport în procesul de administrare a acestora. În primul rând, un terminal de plata vine în utilizare cu un monitor și softuri speciale managementul produselor, a angajaților și a afacerii. Acesta generează situații financiare de contabilitate primară și oferă acces continuu la resursele financiare disponibile. De asemenea, tehnologia unui terminal de plata a evoluat astfel încât folosirea este intuitivă și accesibilă oricui, procesează tranzacții financiare în cateva secunde și nu mai este poziționat în punct fix decât dacă comerciantul își dorește acest lucru. Mai mult decât atât, prin softul modern și aplicațiile dezvoltate pe smartphone, orice dispozitiv inteligent ce funcționează cu Android poate deveni noul terminal de plata, sigur și rapid.  

Pentru fidelizarea clienților, noile generații de POS-uri oferă mai multe oportunități de promovare și câștig. În timpul celor 3-4 secunde necesare procesării plăților, terminalul tău de plată poate afișa pe ecran reclame la diferite servicii utile, la companii partenere sau alte bunuri. Astfel, timpul de așteptare nu trece neexploatat. De asemenea, prin noul terminal de plata poți oferi reduceri de preț, oferte promoționale sau punct de fidelizare pentru clienții tai. Ai la dispoziție o gama largă de instrumente de marketing prin care poți aduce castiguri suplimentare atat clientilor tai, cat si afacerii tale.  

O alta nișă de promovare a noii generatii de POS-uri este accesibilitatea prin intermediul monedelor virtuale. Noul tău terminal are capacitatea de efectua plăți acceptând ca monedă criptomoneda. Aceasta nișă este în dezvoltare, tot mai mulți clienți doresc sa acceseze finanțele cripto, iar deschiderea ta către ei îți poate aduce venituri substanțiale la final de an. Ai posibilitatea de a păstra activele în monede virtuale sau să le preschimbi în lei. Poți retrage finanțele instant sau le poți păstra în contul tău. Totul depinde de nevoile tale și ale clienților tăi. Cu noile terminale de plată ai parte de o flexibilitate așa cum n-ai mai întâlnit în lumea rece și calculată a banilor. Marii producători de terminale de plată oferă deseori aplicațiile financiare în mod gratuit. Înainte să achiziționezi POS-ul dorit, verifică informațiile despre aparat, despre soft și dacă include aplicații sau facilități suplimentare. 

 

Cu Elly POS ai acces la o serie întreagă de servicii și facilități financiare, numai prin intermediul acestui terminal de plata. Ca să te poți alinia generației viitoare de antreprenori, intra și comanda un Elly POS de pe siteul www.ellypos.com.